Jeg minner punktskriftengasjerte personer om skrivekonkurransen som ble utlyst i Synspunkt i juni. Den blir også distribuert i andre kanaler i disse dager...

200 år med punktskriften:
Har du et hjerte for punktskrift? – skriv og vinn i skrivekonkurranse. Fristen går ut 1. november.

I 2025 fyller punktskriften 200 år! Punktskriftsystemet ble oppfunnet av franskmannen Louis Braille i 1825. Da var han bare 16 år gammel.

For å markere denne viktige milepælen, inviterer Norges Blindeforbund til skrivekonkurranse, en konkurranse åpen for alle.

Skrivekonkurransen gir en unik mulighet til å uttrykke kreativitet og lidenskap for punktskrift. 

Teksten kan være i form av en novelle eller et debattinnlegg, der punktskriften må spille en sentral rolle i teksten. Teksten skal være på maksimalt 4 000 tegn, inkludert mellomrom.

Konkurransen vil bli delt inn i to kategorier: én for deltakere under 20 år, og én for deltakere over 20 år. Det vil bli premier til de tre beste i hver kategori: 3 000 kroner til førsteplassen, 2 000 kroner til andreplassen og 1 000 kroner til tredjeplassen.

Bli med da vel? 
Send din tekst til info@blindeforbundet.no (mailto:info@blindeforbundet.no), innen 1. november. Husk å oppgi hvilken kategori du deltar i.

En jury vil lese alle innsendte tekster. Vinnerne annonseres på punktskriftens dag, 4. januar 2025. Vinnertekstene vil komme på trykk i medlemsbladet Synspunkt i løpet av jubileumsåret.